« Vissza az összes hírhez

FŰTÉSI VEZETÉK MEGHIBÁSODÁS

A város lakói, akik az elmúlt napokban az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. telephelye előtt közlekedtek bizonyára látták, hogy a telephely épülete előtt a felbontott vezeték nyomvonalából gőzfelhő tőr elő.

Ennek oka a Táncsics úti rendszert és az Ipari Parkot ellátó primer gerinc vezeték meghibásodása. A mintegy 30 éves vezetékszakasz feltárt részén erősen korrodált csőszakasz húzódik, melynek javítását munkatársaink megkezdték. Jelen esetben a hibás fűtési gerincvezetéket ideiglenes csőpalást javító bilinccsel látjuk el, ezzel a megoldással észrevehető üzemszünet nélkül biztosítjuk az érintett területen a folyamatos hőbetáplálást.

A fenti vezetékszakasz cseréje már az előre átgondolt, a beruházási tervben szereplő, a 2015 évben megvalósítandó projektek között szerepel. Ezt a szakaszt egy korszerű, előreszigetelt csővel váltjuk ki, melynek anyaga már Társaságunk rendelkezésére áll. A végleges javítást a 2015. május 18-20. között tervezzük kivitelezni, mintegy 180 méternyi vezeték kiváltásával. Május hónapban a Vértesi Erőmű Zrt. éves karbantartási munkát végez, mely a hőszolgáltatás szüneteltetésével jár együtt, egyben a távvezeték rekonstrukcióhoz kapcsolódó utolsó üzemszünetet is ekkorra tervezzük a kivitelezővel közösen. A fenti időponthoz igazodva tervezi az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. a város távhőellátási rendszerén az éves karbantartási munkák elvégzését is , melynek részeként a meghibásodott szakasznak cseréje is kivitelezésre kerül.


« Vissza az összes hírhez