« Vissza az összes hírhez

Környezettisztítási akciónap

Március 21-én szombaton Környezettisztítási akciónapot szervezett az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. Mint ismeretes, a volt Arany János Iskola területén az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. végezte a Járási Kormányhivatal kialakítását, és ez az akció a beruházás egyik kapcsolódó, úgynevezett „soft” eleme volt. 

A tényleges megvalósításban az  OSz Zrt mellett az OSE Kószák, az Ortri triatlonistái, és nem utolsó sorban a Malomsori Óvoda pedagógusai, kisgyermekei és a szüleik vettek részt hatalmas lelkesedéssel, összesen több mint hatvanan.

A reggel fél 9-től délután két óráig tartó munkálatokat két csoportra osztva végezték a résztvevők. Míg az ORTRI fiatal sportolói a Kormányhivatal belső udvarát takarították, az ovipedagógusok, valamint az ovisok és szüleik, a Kószákkal és Turbucz Rajmunddal az Ida Virág Kft. munkatársával kiegészülve kertészkedtek.

Elültették az OSz Zrt. által vásárolt 15 db tuját, 6 barkafát, 10 bokrot és cserjét, továbbá 40 évelő virágot. A legkisebbek is aktívan kivették részüket a cipekedésből, ültetésből, locsolásból. A Kószák emellett  két sittes zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze az óvoda 50 m-es körzetében. A jól végzett munka végén kicsik-és nagyok jó étvággyal falatozták a a friss pogácsát és a csokit.

Az ovi környékének megszépítését és a Kormányhivatal belső udvarának megtisztítását követően a Kószák és a triatlonisták egyesítették erejüket és együtt megtisztították az Iskola utca parkos részeit, és többszáz, de lehet, hogy több ezer csikket összegyűjtve felsöpörték az utcának a  volt Arany János Iskola épületével párhuzamos út és járdaszakaszait, továbbá elültettek kilenc bokrot és cserjét a Fürst Sándor utca és az Iskola utca egy részében.

Ezt követően az ORTRI a megszépített területen megrendezett házi futóversennyel zárta a jó hangulatú akciónapot.

 


« Vissza az összes hírhez