« Vissza az összes hírhez

Értesítés fűtés indításhoz kapcsolódó feladatokról

A fűtési idény a jogszabályoknak megfelelően szeptember 15-én kezdődik. Ez még nem a fűtés automatikus elindítása, ám a fűtési rendszernek készen kell állnia a hőszolgáltatás biztosítására.

Ezért az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. 2017. szeptember 11-én megkezdi az épületek töltését légtelenítését. Felhívnánk a Felhasználók figyelmét, hogy a belső fűtési rendszerükön megkezdett munkálatokat a fenti időpontra befejezni szíveskedjenek, amennyiben nem lehetséges, úgy azt jelezzék a Szolgáltató felé a (34) 361-171-es telefonszámon.

A töltések során a feni időpont után keletkező és az átalakításokkal összefüggő elázásokért társaságunk nem vállal felelősséget! 

A zavartalan fűtés indítással kapcsolatban azonban nem csak a szolgáltatónak, hanem a felhasználóknak is vannak feladatai.

A korábbi évek tapasztalatai alapján a nyári leállást követően a hőközpontok és hőfogadók üzembe helyezésekor az épületek központi fűtési rendszereinek egy részében mutatkozhatnak hiányosságok. Azokban az épületekben, ahol a fűtési idény befejeztével a lakásokban különböző fűtéskorszerűsítési, vagy egyéb szerelési munkát végeztek légtelenítéssel kapcsolatos problémák léphetnek fel. Azoknál a termosztatikus szeleppel ellátott fűtőtesteknél, ahol a szelepeket zárt állapotban tartották, előfordulhat a szelepek letapadása.

Ahhoz, hogy szakembereink a légtelenítést el tudják végezni, kérjük Önöket, hogy a fűtés elindításakor a radiátorszelepeket hagyják teljesen nyitott állásban. Erre azért van szükség, hogy a rendszerben lévő levegő az összes radiátorból eltávozzon és a fűtés a lehető leghatékonyabb lehessen. A fűtés beindulását követően, a szelepeket már vissza lehet fordítani a kívánt hőmérsékletnek megfelelő állásba.

Előre is köszönjük segítőkészségüket és megértésüket.


« Vissza az összes hírhez